Silmäasema yrityksenä

Silmäasema yrityksenä

Silmäasema on Suomen suurin näkemisen ja silmäterveyden ketju. Ketjuumme kuuluu Suomessa lähes 150 Silmäasema-myymälää ja 13 silmäsairaalaa sekä kahdeksan myymälää Virossa. Silmäasema palvelee asiakkaitaan myös verkossa.

 

Ainutlaatuinen liiketoimintamalli

Kotimainen Silmäasema on Suomessa alansa ainoa toimija, joka tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden palvelut – niin optisen alan vähittäiskaupan kuin silmäsairaalapalvelut – yhtenä kokonaisuutena. Valikoimamme kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelun, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset. Monipuolisen tuote- ja palveluvalikoimamme ansiosta pystymme aina tarjoamaan asiakkaillemme parhaan ratkaisun hyvään näkemiseen.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee noin 1 000 silmäterveyden ammattilaista, jotka tarjoavat optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmälääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut niin yksityisasiakkaille, yrityksille kuin julkiselle sektorille. Silmäasema-ketjussa tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 15 000 kaihi- ja taittovirheleikkausta.

Liikevaihdon kasvu

Silmäasema-konsernin liikevaihto oli 131,1 miljoonaa euroa vuonna 2019, ja se kasvoi 6,7 prosenttia edellisvuodesta. Yhtiön oikaistu käyttökate¹ oli 21,5 miljoonaa euroa eli 16,4 prosenttia liikevaihdosta.

Vahva markkina-asema

Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäterveyden palveluntarjoaja ja toiseksi suurin optikkoketju. Silmäaseman johdon arvion mukaan Silmäaseman markkinaosuus yksityisesti tehtävistä silmäleikkauksista (taittovirhe- ja kaihileikkaukset) on yli 50 prosenttia.

¹Oikaistu käyttökate on käyttökate oikaistuna tavanomaisesta liiketoiminnasta poikkeavilla olennaisilla erillä.