Silmäasema yrityksenä

Silmäasema yrityksenä

Silmäasema on Suomen suurin näkemisen ja silmäterveyden ketju. Ketjuumme kuuluu Suomessa yli 150 Silmäasema-myymälää ja 13 silmäsairaalaa sekä yhdeksän myymälää Virossa.

 

Ainutlaatuinen liiketoimintamalli

Kotimainen Silmäasema on Suomessa alansa ainoa toimija, joka tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden palvelut – niin optisen alan vähittäiskaupan kuin silmäsairaalapalvelut – yhtenä kokonaisuutena. Valikoimamme kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelun, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset. Monipuolisen tuote- ja palveluvalikoimamme ansiosta pystymme aina tarjoamaan asiakkaillemme parhaan ratkaisun hyvään näkemiseen.

Kattava verkosto

Silmäasemalla on 152 myymälää Suomessa, joista 134 myymälää on Silmäaseman omia ja 18 toimii ketjutoimintamallilla, sekä 13 silmäsairaalaa. Tämän lisäksi Silmäasemalla on yhdeksän optisen kaupan myymälää Virossa. Silmäasema palvelee asiakkaitaan myös verkossa.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee noin 1 000 silmäterveyden ammattilaista, jotka tarjoavat optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmälääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut niin yksityisasiakkaille, yrityksille kuin julkiselle sektorille. Silmäasema-ketjussa tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 15 000 kaihi- ja taittovirheleikkausta.

Liikevaihdon kasvu

Silmäasema-konsernin liikevaihto oli 101,3 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja kasvoi 8,6 prosenttia vuodesta 2015. Yhtiön oikaistu käyttökate¹ kasvoi 11,1 prosenttia vuonna 2016 ja oli 12,0 miljoonaa euroa. Konsernin käyttökate samalla ajanjaksolla oli 10,3 miljoonaa euroa.

Vahva markkina-asema

Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäterveyden palveluntarjoaja ja toiseksi suurin optikkoketju 28,4 prosentin markkinaosuudella (Lähde: Näe ry:n toimialakatsaus H1/2017). Silmäaseman johdon arvion mukaan Silmäaseman markkinaosuus yksityisesti tehtävistä silmäleikkauksista (taittovirhe- ja kaihileikkaukset) on yli 50 prosenttia.

¹Oikaistu käyttökate on käyttökate oikaistuna tavanomaisesta liiketoiminnasta poikkeavilla olennaisilla erillä.