Toimitusjohtajan katsaus

Katse kohti tulevaa

Ensimmäinen Silmäasema-myymälä avattiin vuonna 1975 Kuopiossa, kun optikko ja silmälääkäri päättivät toimia yhdessä asiakkaan parhaaksi, saman katon alla.

Kotimainen Silmäasema on edelleenkin Suomessa ainoa alansa toimija, joka tarjoaa kattavat näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut yhtenä kokonaisuutena. Valikoimamme kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelut, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset.

Silmäasema on kasvattanut viimeisen viiden vuoden aikana niin verkostoaan, liikevaihtoaan kuin markkinaosuuttaan. Toimipaikkaverkoston laajentaminen, palveluvalikoiman jatkuva kehittäminen ja näöntarkastuksiin sekä hoitoon pääsyn helpottaminen digitalisoitumisen mahdollisuuksia hyödyntäen ovat olleet toimintamme kehittämisen keskiössä.

Laajensimme toimintaamme Suomen ulkopuolelle ostamalla virolaisen Tallinna Optika -ketjun vuoden 2017 alussa. Olemme kasvaneet tavoitteidemme mukaisesti, ja strategiamme tuloksena Silmäasema on nyt Suomen toiseksi suurin optiikkaketju ja suurin yksityinen silmäkirurgisia palveluja tarjoava yritys.

Näkemisen ja silmäterveyden ala on kasvuala. Me Silmäasemalla uskomme siihen, että elämä on näkemisen arvoinen. Näkemisen tarpeiden muuttuessa tarvitsemme erilaisiin tilanteisiin yhä parempia silmälaseja, piilolaseja tai taittovirheleikkauksia. Väestön ikääntyminen puolestaan lisää tarvetta silmäterveyden palveluille – kaihi tai kaihin aiheuttamat muutokset silmässä tulevat vanhenemisen myötä kaikille. Nämä yhdessä luovat pohjaa näkemisen ja silmäterveyden markkinan kasvulle. Silmäaseman kyky tarjota kattavasti kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut on meille selkeä kilpailuetu.

Osaava ja sitoutunut henkilökunta, ammatinharjoittajalääkärit sekä ketjussamme toimivat yrittäjät varmistavat, että Silmäaseman asiakkaat löytävät aina itselleen sopivat näkemisen ratkaisut.

Pasi Kohmo
toimitusjohtaja