Palveluja hyvään näkemiseen jo yli 40 vuoden ajan

Silmäaseman tarina

AINOA LAATUAAN

Silmälääkärit Pentti Sihvola ja Paavo Jägerroos sekä optikko Timo Raaska perustivat ensimmäisen Silmäaseman Kuopion keskustaan vuonna 1975, yli neljäkymmentä vuotta sitten. Jo tuolloin Silmäasema halusi tarjota jotain uutta ja ainutlaatuista yhdistämällä optikon ja silmälääkärin palvelut saman katon alle, asiakkaan parhaaksi.

Tavoitteena oli tarjota asiakkaille tavallista parempi optikkoliike. Asiakkaat osoittivat pitävänsä ajatuksesta, uudenlainen toimintatapa todettiin menestykseksi ja asiakkaita riitti. Uusia Silmäasemia nousi ympäri Suomea ja lopulta Kuopiosta lähtenyt Silmäasema laajeni Silmäasema-ketjuksi vuonna 1991.

Silmäasema on aina ollut askeleen edellä ja rakentanut toimintaansa tarjotakseen näkemisen ja silmäterveyden ammattilaisten työn yhteisenä kokonaisuutena asiakkaan parhaaksi. Sittemmin muutkin toimijat ovat huomanneet Silmäaseman alkuperäisen ajatuksen, optikon ja silmälääkärin yhteistyön, olevan hyödyllistä.

2000-luvun alussa yksityiset silmäsairaalat yleistyivät ja ne hoitivat asiakkaita, joille julkinen puoli ei pystynyt tarjoamaan apua tai resursseja kohtuullisessa tai heidän toivomassaan ajassa. Silmäasemalla syntyi luonteva päätös laajentaa silmäterveyden toimintaa ja ottaa mukaan silmäkirurgia.

NÄÖNTARKASTUKSISTA SILMÄLEIKKAUKSIIN LÄPI ELÄMÄN

Kuten yli 40 vuotta sitten, Silmäasema on myös nykyään edelläkävijä sekä omalla markkinallaan että maailmanlaajuisesti. Silmäasema on Suomessa ainoa toimija, joka yhdistää kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut asiakkaalle helpoksi ja vaivattomaksi kokonaisuudeksi.

Tarjoamme asiakkaillemme kaiken, mitä hänen silmänsä tarvitsevat: näöntarkastuksesta silmäleikkauksiin saman katon alta, läpi elämän. Meillä asiakas päättää aina, miten hän haluaa nähdä. Silmäaseman asiantuntijat, niin tyylin, paremman näkemisen kuin silmien terveyden saralla, auttavat asiakasta löytämään hänelle mieleisen ja laadukkaan ratkaisun.

Silmäasema on yli 40 vuoden ikään tullessaan kehittynyt paikallisesta perheyrityksestä dynaamiseksi ja vahvassa kasvuvaiheessa olevaksi kehittyväksi yritykseksi. Kuuntelemme asiakkaitamme ja kehitämme toimintaamme tuotteidemme ja palveluidemme osalta asiakasymmärryksen pohjalta. Olemme valtakunnallinen ketju ja toimimme eri puolilla Suomea lähes 150 myymälällä sekä tarjoamme silmäterveyspalveluja 13 silmäsairaalassa. Lisäksi Silmäasemalla on Virossa 9 optisen kaupan myymälää.

ELÄMÄ ON NÄKEMISEN ARVOINEN

Perustajamme Pentti Sihvolan sanoin me Silmäasemalla uskomme, että elämä on näkemisen arvoista. Siksi me, yli tuhat näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista, haluamme pitää huolta asiakkaidemme silmien terveydestä läpi elämän.

Seuraavissa tarinoissa niin asiakkaamme kuin työntekijämme kertovat, mikä heille on elämässä näkemisen arvoista.

Elinan tarina

Lauran tarina

Markun tarina

Pentin tarina

Raijan tarina