Silmäaseman perustaja

Pentti

Pentin tarina

“Sokeutumisen pelko on ihmisen suurimpia pelkoja. Siksi näkeminen on tärkeimpiä asioita elämässä. Se me ymmärrettiin kun saatiin idea Silmäaseman perustamisesta."

“Sokeutumisen pelko on ihmisen suurimpia pelkoja. Kun näkemisessä on ongelmia, ihminen haluaa kaikki keinot käyttöönsä helposti. Sen ymmärsimme, kun kohtasimme optikko Timo Raaskan kanssa Rukan hangilla ja saimme idean Silmäaseman perustamisesta. Ja sen olen myös potilastyössä huomannut.

Silmäaseman tarkoituksena oli heti ensimmäisestä päivästä alkaen tarjota samalta luukulta sekä silmälääkärin hoito että silmälasit suoraan käteen. Kun avasimme ensimmäisen liikkeen Kuopioon, ruuhka oli ensimmäisenä ajanvarauspäivänä niin kova, että puhelinlaitokselta tuli noottia. Koko Kuopion puhelinliikenne oli motissa. Sama, vuonna 1975 perustettu liike on yhä paikoillaan Kuopion keskustassa. Aikoinaan sekä minä että vaimoni olimme siellä töissä. Nyt molemmat poikani ovat silmäkirurgeja ja toinen heistä työskentelee Kuopion liikkeessä. Olen ollut todella onnekas voidessani tehdä töitä lasteni kanssa.

Yrittäjyyden jälkeen eläke on antoisaa aikaa. Nyt ehdin harrastaa ja viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Aika kuluu ulkona, hiihtoladulla ja golfia pelaten. Töitä ei enää ole ikävä vaikka yhä saan pojaltani kuulla terveisiä vanhoilta asiakkailtani. Yrittäjyys on ollut elämäntyö - näkemisen arvoinen sellainen."